- روان تحلیل /
- دوره /
- دورهها
70,000
پخش و تحلیل روانشناختی فیلم: آندین
1400/01/09 (14:00)
چکیده
سینما بیرون از سینما، محفلی است برای کسانی که می خواهند از سینما برای یافتن مفاهیمی استفاده کنند که در هیچ ابزار دیگری به این خوبی بیان و فهمیده نشده است. شرکت برای همگان آزاد است و نیاز به هیچ گونه دانش خاصی به عنوان پیش نیاز جهت شرکت در جلسات برنامه نمیباشد.
سینما، بیرون از سینما»، تجربهی لذتبخش تماشای جمعی یک فیلم، بیرون از سینما است. در این کارگاه به درونمایههای هر فیلم پرداخته میشود. در ابتدای هر جلسه، پرسشی از محتوای فیلم مطرح میشود. پس از آن شرکتکنندگان به تماشای فیلم مینشینند و بعد از نمایش فیلم درباره پرسش اولیه بحث خواهد شد. در این کارگاه، فیلمها از منظر محتوا و المانهای روانشناسی نقدوبررسی شده و شرکتکنندگان با لایههای زیرین هر فیلم آشنا میشوند.
طریقه برگزاری :
1. پخش و تماشای دسته جمعی فیلم (راس ساعت 14)
2. 15 دقیقه استراحت با پذیرایی (چایی / شیرینی)
3. 40 دقیقه تحلیل روانشناختی فیلم
4. 20 دقیقه پرسش و پاسخ
بهره افراد از شرکت در این کارگاه چیست؟
لذت تماشای یک فیلم بهشکل جمعی
آشنایی با لایههای زیرین یک فیلم
یافتن نگاهی عمیق نسبت به موضوعات روانشناسی
این کارگاه برای چه کسانی است؟
تمامی کسانی که به سینما، روانشناسی و هنر علاقه دارند یا دوست دارند به درکی عمیقتر از محتوای یک فیلم برسند.
تعامل شرکتکنندگان چگونه است؟
این کارگاه کاملاً بهشکل بحث و گفتگو خواهد بود و شرکتکنندگان در مباحث مطرحشده مشارکت کلامی خواهند داشت.
در این کارگاه، به چه چیزهایی پرداخته میشود؟
هر فیلم در اولین لایه خود روایتگر یک داستان است. داستانی که اصلیترین عنصر جذابیت یک فیلم بوده و تمامی مخاطبان با آن ارتباط برقرار میکنند. اما در پس این داستانها عناصر مختلفی مطرح میشوند که درونمایههای آن داستانند. این درونمایهها یا مضامین، اغلب در تماشای چندباره یک فیلم و با فهم درست ارجاعات بیرونی آن، آشکار میشوند. ازهمینرو برای رسیدن به درکی عمیقتر از یک فیلم باید با مفاهیمی از روانشناسی و هنر آشنا بود و نحوه دیدن مضامین را در دل یک داستان یاد گرفت. این درک عمیقتر نه فقط به شناخت لایههای زیرین یک اثر کمک میکند بلکه ابزاری برای خودکاوی و شناخت بهتر جهان است. این کارگاه برای کمک به یافتن این ابزار و آموزش نحوه استفاده از آن طراحی شده و برگزار میشود.
برنامه این هفته چیست؟
اوندین «Undine» یکی از عاشقانههای امسال سینمای آلمان است. فیلمی که اسطوره و ژانر را به خدمت میگیرد تا عشقی عمیق را به تصویر بکشد. مفهوم عشق سالها بشر را درگیر کرده است. از طرفی عشق بینهایت پیچیده و مشکل است. به سختی میشود دلیلی آورد که چرا آدمها به هم عشق میورزند و در عین حال بینهایت در دسترس است و هر کسی در زندگیاش اگر کمی خوششانس باشد و طول عمر اجازه دهد لااقل یکبار تجربهاش خواهد کرد. در تاریخ بارها در مدیومهای مختلف درباره عشق سخن رفته و کماکان به یک راز میماند. این مفهوم آنقدر جدی و عمیق است که ملتها را میشود با شکل اسطورههای عشقیشان قیاس کرد.
برای مثال الگوی «عاشق دور از معشوق در طلب عشق جان میدهد» در بیشتر قصههای عشقی ایرانی دیده میشود. فرهاد از عشق شیرین در کوه میمیرد. الگویی که در رمان مدرن کمی به بازی گرفته میشود و شکلی انتقادی پیدا میکند. بهترین نمونه «بوف کورِ» صادق هدایت است. راوی بوف کور از سوراخ پشت رف زن اثیری را میبیند و عاشقش میشود و وقتی به دستش میآورد او را میکشد. در داستان نیمهبلند «شرق بنفشه» نوشتهی شهریار مندنیپور هم پسر در کتابخانه از پشت اشیا پاهای معشوق را برای اولینبار میبیند و ارتباط آنها با کدگذاریهایی در حرفهای کتابها شکل میگیرد و دیدارشان منجر که نابودیشان میشود. انگار در این سرزمین عشق در فاصله شکل میگیرد.

پخش و تحلیل فیلم
آندین
9 فروردین / ساعت 14
تحلیلگر : بهنام شریفی / محمد مهدی کهربی
تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از میرداماد، روبرو ایستگاه مترو شریعتی
کوچه زرین، برج مینا، طبقه سوم، واحد 2

نظرات 
برای ثبت نظر باید عضو باشید.
اینجا ثبت نام کنید یا اگر عضو هستید
وارد سامانه شوید.